Професионална компетентност

При нас е
най-изгодно!
Само ни се обади!

dreamstime_s_132024047-680x0-c-default2
dreamstime_s_132024047-680x0-c-default2

Правоспособността на професионалните водачи на МПС с категории “C”, “C1”, “CE”, “D”, “D1”, “DE” се определя от директива №2003/59 на Европейския Съюз, която регламентира начина, по който се осъществяват превози на товари и превози на хора, като в това число влизат както обществени превози, така и превози за собствена сметка.

Карта за Квалификация на Водача е необходима за всеки правоспособен водач на МПС, който притежава някоя или повече от категориите “C”, “C1”, “CE”, “D”, “D1”и/или “DE” и има намерение да упражнява правото си на водач и да шофира МПС за превоз на превозни средства превозващи над 7 тона (за превоз на товари) и над 7 пътника (за превоз на пътници).

За придобиване на „Карта за Квалификация на Водача“ е необходимо водачът най-напред да премине курс за обучение по професионална компетентност и да ппридобие „Удостоверение за Професионална Компетентност“.

Необходимите документи за записване на водача за курс по Професионална Компетентност са:

  • Валидна Шофьорска книжка
  • Лична Карта от Република България
 

Каква професионална компетентност ми е необходима?

Ако сте водач, придобили основна категория за превоз на Пътници (D1) след 10.09.2008г. Ви е необходима „Начална Квалификация“ (Начално обучение).

Ако сте водач, придобил основна категория за превоз на Товари (C1) след 10.09.2009г. Ви е необходима „Начална Квалификация“ (Начално обучение).

Ако сте водач, придобил основна категория за превоз на Пътници (D1) преди 10.09.2008г. Ви е необходима „Периодична Квалификация“ (Периодична квалификация).

Ако сте водач, придобил основна категория за превоз на Товари (C1) преди 10.09.2009г. Ви е необходима „Периодична Квалификация“ (Периодична квалификация).

Ако сте водач, който вече може да удостовери с изтичаща или изтекла „Карта за Квалификация на Водача“, че вече сте преминал през Начално Обучение Ви е необходима „Периодична Квалификация“ (Периодична квалификация).

 

Може да научите повече за какво ви е необходимо, за да станете професионален шофьор и придобиване на карта за квалификация на водача ТУК.

За директно за запазване на час за обучение обадете се на: 0888 001 006